2016. január 10., vasárnap

Elfáradt volna?

'Egy csomo befejezetlen vazlatot talaltam a blogban'-sorozatunk kovetkezo tagja, ime:
Egy cikkben olvastam, hogy vajon kifaradt-e ez meg az a mufaj itthon. Megkaptuk a szokasos valaszt: "ha megnezel egy kulfoldi nagyzenekart, telthazat csinalt itt meg itt (Mo-on)." (ezek a zenekarok amugy hany evente jarnak Mo-ra?)
"Tehat a mufaj el es virul."
Akkor kerdem en, ha a mufaj el es virul, akkor a kezdo vagy kozephalado magyar zenekarokon miert nincs kozonseg? Ket verzio van: 10 fo vagy telthaz. Miert kell kuzdeniuk a kozonsegert, ha az igeny annyira adott. Lattam sok tokos zenekart/eloadot, akik csak teszik a dolgukat, akar kulfoldre is jarnak es csinalnak itthon nagyobb klubbulikat? Nem. Pedig a termek jo, az ar fogjuk ra jo, a csatorna fogjuk ra jo, csak a reklam... (4p)
>>> Skit <<<
Egy ilyen zenekar azt mondana erre, hogy dehat fenn vagyok mindenhol, posztolok, koncertezem...akkor megis miert nem?
A kerdes jogos. A valaszt ide nem merem leirni, mert mar tobb emberrel es zenekarral esett csorba a viszonyunkon, amiert elmondtam:)
Ezt nyilvanosan nem vallalnam fel;) csinalok eleg hulyeseget, de ennyire azert nem leszek sajat magam ellensege:)
Kedves Zenekarok, nem feltetlen Veletek van a baj, ha lelkiismeretesen dolgoztok. A piachoz kell sajnos rendkivulien hozzaallni. Van baj a fejekben...mind a kozonsegben, mind a szakmaban. Dehat vmit vmiert:)
>>> Skit vege <<<
Beszeltunk mar a brendrol. Lehetseges, hogy a mufaj kedveloi nem is a mufaj kedveloi? Hiszen akkor falnak az infokat a kedvenc mufajukrol, nem? Ok lehet, hogy csak egy balvany kovetoi? Pl. egy xy zenekar ugyse jon ide mindennap Mo-ra, de 16 eves koromban imadtam, na megnezem.
Masik: itt egy metalbuli, az <en kedvenc mufajom> buli. Jajj de jo, lassuk kik lepnek fel. Hat ezek meg ki a faszom... Najo hagyjuk, a pityuekkal ugyis dumaltunk egy pialast... vagy: lejott az uj sorozatom...
Sztem itt hal el egy mufaj az orszagban.
Az hogy a 90es evekben, amikor fel tudtal sorolni 10 punk es 20 metalzenekart a mainstream tankcsapdan meg a mar akkor ven csont ossianon kivul, akkor nem volt nehez kovetni a mufajt. De most hogy mindenbol van 100, mar nem akkora elvezet mi?
Maradjunk abban, hogy amit keszen kapsz a szadba, azt megeszed. Oppa, hol is tartunk? Azt eszed, amit megetetnek veled? Hat ez nem tuuul egonovelo...
Viszont itt jon a zenekaroknak a piaci res: aki megteszi a cikkekben irt muveleteket, jobb eselyekkel palyazik arra, hogy bekeruljon a mufaj kedveloi szemszogebe.
Tuti most felmerul benned a "hogyan?" kerdes. Hat olvass vissza, nem gyozom mar magamat ismetelni:)
Kerdes, meglatas:
akos.makovics@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése