2016. január 30., szombat

Bizonyos kovetelmenyek

Mint korabban mar emlitettem, szamtalanszor belefutottam mar abba az apronak nem nevezheto problemaba, hogy amikor egy zenekart igyekeztunk nemileg piackepesebbe tenni, mar az elejen bizonyos kovetelmenyeknel megallt a projekt. A zenekar nem volt hajlando belemenni egyes dolgokba.

Kepzeljuk el, hogy felhokarcolot kivanunk epittetni. Azt mondja a tervezo, hogy semmi akadalya, acelszerkezettel oldjuk meg. Majd a megrendelo azt mondja, hogy acsi, acelvaz az nem jo, en ragaszkodom, hogy nadbol legyen. Na dehat nadbol nem lehet, hat hogy birna el azt a 100 emeletet? Mindegy, ragaszkodom a nadhoz. Zsakutca.

A zenekarozasban is, mint ahogy a hazepitesben, a marketingben, a vallalkozasfejlesztesben, a parkapcsolatokban, azaz mindenben vannak egyes szabalyok, amiket eroltethetunk kikerulni, vhogy okosba' atnyomni, de kurvaelet, hogy nem hozza majd a vart sikert. Az eredmeny pedig egy dologra lesz jo: nekiall teged tonkretenni vagy igy vagy ugy. Akar anyagilag, akar lelkileg. Na ezt hivjak a nem tul esszeru lepesnek.

Mentsegunkre legyen szolva, nem kell mindenhez ertenunk, de azert van lehetosegunk fejlodni. Legegyszerubb modja, ha kerdezunk vagy ha elfogadunk egy tanacsot. A tanacs persze lehet rossz is, de mivel nincs mas a kezedben (egyelore), erdemes elkezdeni kiprobalni.
Jo magyar tulajdonsag az "en majd azt szabalyzom", meg a "nem erdekel, majd megoldjuk". Hat ez sem tartozik az esszeru lepesek koze, de sajat karan tanul az ember. Es mint elobb emlitettuk az csak gyotrodeshez vezet. Az Animal Cannibals fogalmazta meg egyszer egesz jol: "hat fogd meg, ha nyujtom a mancsomat".

Mik azok a bizonyos kovetelmenyek egy zenekarnal? A legaprobb szarsagok. Nevvalasztas, kinezet, szinpadkep, dokumentumok (rider, promofoto, stb.) es leginkabb minden, amire azt mondod, hogy faszom, jo lesz ez igy. Na pont amiatt nem leptek egyrol a kettore. Ugyanis a kozonseg es te a legellenkezobb egyedek vagytok fejben, hogy mit is kell nyujtania egy bandanak, hogy mit is varunk el. Te a fasza zenelest, o meg a kiallast. Pl.



Egyszer masfel orat ultunk egy buli neve felett, mert egy jo cimbi bulit szervezett es nagyot akart robbantani, mert csak. Nem penzugyileg, ingyenes volt:)
Elmondta, hogy mire gondoltak. Azt ugye nem mondjuk, hogy szar, mert az emberek csopp lelket nem bantjuk. Se. Ez vmi coelhos buzisag. Le kell rombolni a masik lelket, hogy elismerjen szakembernek >:)
persze nem radikalisan. Oke, johetnek az anyazasok:)

Szoval a nev mondhatni kurvaszar volt, de lelkuleteben leirta a buli hangulatat, ezert maradtunk azon a vonalon.
Onnan indultunk, hogy atfogalmazzuk legeloszor is angolra (megeroltett angolra, dehat muveszi szabadsag) es a legfontosabb, hogy roviditve is legyen ertelme. Nos elfogyott par rostos narancs tisztan mire megoldottuk, de meglett. Metalbulirol leven szo, roviditesnek a M.O.S. 2011-et tartottuk meg, mert mosh, ugye (aki nem vagja, jarjon utana). Az evszam kotelezo volt, merthat folytatolagos buli kivant lenni es csak evente egyszer. Hogy a rovidites mit takart, ne kerdezd, de kurvara nem is szamitott. Az m talan metal?:)
A rovidites ala vagy fole oda lett irva kisebb betukkel es pont.

A buli amugy fergeteges volt, szted mit skandalt folyamatosan mindenki? Mos-Mos-Mos? Nemmm. Mos 2012 (ha az 11-ben volt).

Elkurt kifacsart angol nevet talaltunk ki? Ja.
A kozonseg a roviditest tudta lelekben kotni stilusazonos dologhoz, nagyjabol leirta a buli kategoriajat? Ja.
Rovid volt, konnyen skandalhato? Ja.

Akkor igazabol kurvamindegy, hogy mi is a jelentese. Senkit nem erdekelt, hogy a zenekarok hol hibaztak, mar a buli beharangozojanak mar csak a nev miatt is olyan hangulata volt, hogy EZ A metalbuli. Telthazas, illetve fogalom lett a buli.

Hat ennyit az apro faszsagokrol, amik a "leszarom" kategoriaba kerulnek.
A politikai korrektseg kedveert le kell szogeznem, hogy boven vannak meg ilyen aprosagok, de most hirtelen csak ez jutott eszembe.
Problem?

Mindent ide:
akos.makovics@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése