2013. április 8., hétfő

Következő lépés?

Vállalkozó vagy? Akkor mindent tudsz.
Vállalkozó voltál? Akkor is mindent tudsz.
Egyik sem? De. Vállalkozó vagy.

És most azt gondolod: "Elmész te a faszomba!" :)
A vállalkozókban az a közös sztem - és most ne a kopasz, redőző tarkójú, susimelegítős mercitulajokra gondolj -, hogy van bennük egy olyan szenvedélyes kitartás a céljuk érdekében.

Gyors kitérő:

Szeretném, ha látnánk a kontrasztot. Sajnos Magyarországon nagyon lejáratták a "vállalkozás" fogalmát. De tegyük hozzá, senki sem tett nagyon azért, hogy vállalkozói kultúrát teremtsen itthon. Mmmmmondjuk semmilyen kultúrát nem teremtett itthon senki...csak a "munka nélkül is bármit elérhetsz" hozzáállást. Ha senki nem dolgozik, ki süti majd a kenyeret?:) És ha csak semmittevő sztárok vannak, ki építi majd fel nekik a plázákat?
Jó lenne, ha alapvetés lenne mindenkinél: egy országot a kis- és középvállalkozások tarthatják el kizárólag. A multi bármikor kivonulhat. Amelyik illetékes nem tesz a KKV-kért, aaaz...ezt inkább majd személyesen mondanám ki:)
Ne legyenek illúzióink: a vállalkozás egyet jelent a munkával.

Ez a dolgod neked is a zenekarral. Mint szervező. Már koncertképes a zenekar, de fingod nincs, mit kezdj a közönségnövelés érdekében?
Én tuti feltennék magamnak pár kérdést. Mint pl:
Mi a cél? SZTEM mi kell hozzá? Mások hogy csinálják? Spanyolviaszt akarok szarni vagy közönséget szeretnék?


Ezt azért ki kéne fejteni: képzeld el, hogy egy városban 10ezer pék van és mindegyik különleges terméket akar adni, te pedig ugyanilyen célokkal szeretnél belépni erre a piacra. Van esélyed? Mit gondolsz? Ilyenkor mi a fontosabb szted? Hogy szerintünk különleges terméket csinálunk és mekkora ászok vagyunk vagy a közönséget kiszolgálni?
Lehet hogy az a szerencsétlen vevő csak egy átlagos fehérkenyeret szeretne. Csak egy sima, nem barna, nem rozs, nem izé, nem kifli, sima kenyeret. De az tényleg rendes fehérkenyér legyen!

Te tudod mit szeretne a közönség, van igény a zenémre? (bővebben: Piackutatás szakirodalom)
Én tutira megnézném, hogyan csinálják a "nagyok".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése